Τηλέφωνο: +30 26510 25324 | Φαξ: +30 26510 32907 | Email: info@isioanninon.gr
Γ. Παπανδρέου 2 Κτίριο Β, ΤΚ 45 444, Ιωάννινα
Ώρες Λειτουργίας
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00 - 15:00 ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 18:00-20:00
ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ 10:00-14:00 ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 18:00-20:00
ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΘΕΩΡΗΣΗ ΓΝΗΣΙΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 10:00-12:00

ORGANMEETINGS | Μια μεγάλη αλυσίδα ζωής δημιουργείται

28 Φεβρουαρίου 2024
ONASSIS
 
Organmeetings

ORGANMEETINGS
ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΥΣΙΔΑ ΖΩΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ

Το νέο ενημερωτικό πρόγραμμα για τη δωρεά οργάνων και τις μεταμοσχεύσεις ολοκλήρωσε έναν χρόνο επιτυχημένης δράσης και προσφοράς, προσελκύοντας περισσότερους από 1.200 συμμετέχοντες στα τρία πρώτα διαδικτυακά σεμινάρια.

Στις 24 Απριλίου και στις 26 Ιουνίου, έρχονται τα δύο επόμενα.

Το ραντεβού ζωής των Organmeetings δίνεται τρεις φορές τον χρόνο. Η αρχή έγινε το 2023, με περισσότερους από 1.200 συμμετέχοντες να αποδεικνύονται εξαιρετικά συνεπείς σε αυτό. Τον Μάρτιο, τον Μάιο και τον Δεκέμβριο του 2023, εργαζόμενοι από μεγάλες και μικρές επιχειρήσεις, μέλη φορέων και συλλόγων με κοινωνική προσφορά και εργαζόμενοι σε οργανισμούς και μονάδες υγείας προστέθηκαν στη μεγάλη ενημερωτική αλυσίδα των Organmeetings, παρακολουθώντας κάποιο από τα τρία διαδικτυακά σεμινάρια που υλοποιήθηκαν από το Ίδρυμα Ωνάση, υπό την επιστημονική αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων και την υποστήριξη του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου. 

Ποιος θα μπορούσε να δωρίσει όργανα προς μεταμόσχευση; Τι είναι ο εγκεφαλικός θάνατος και γιατί διαφέρει από το κώμα; Πώς επιλέγονται οι κατάλληλοι λήπτες για κάθε όργανο και πώς αυτό γίνεται με τρόπο δίκαιο; Πώς μπορώ να αποκτήσω την κάρτα δωρητή οργάνων; Τι είναι το εμπόριο οργάνων και γιατί δεν συμβαίνει στην Ελλάδα και την Ευρώπη; Εύλογες απορίες που προκύπτουν όταν ξεκινά μια συζήτηση για τη δωρεά οργάνων, αλλά και στερεότυπα που εξακολουθούν να αναπαράγονται εσφαλμένα, γίνονται αντικείμενο μιας διαφωτιστικής παρουσίασης και βρίσκουν τις απαντήσεις τους μέσα από τα σεμινάρια των Organmeetings. Το ενημερωτικό πρόγραμμα ολοκλήρωσε με μεγάλη επιτυχία τον πρώτο χρόνο της δυναμικής του παρουσίας και τώρα συνεχίζει το ίδιο δυνατά και το 2024. 

Οι δύο πρώτες ημερομηνίες διεξαγωγής των σεμιναρίων για το τρέχον έτος είναι οι:
Τετάρτη 24 Απριλίου (15:00) και Τετάρτη 26 Ιουνίου (15:00).

 

Δηλώστε συμμετοχή είτε επιλέγοντας το σχετικό κουμπί παρακάτω είτε μπαίνοντας απευθείας στο link της φόρμας.

 
 

Κάθε διαδικτυακή συνάντηση θα έχει διάρκεια περίπου μιάμιση ώρα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Τη φόρμα μπορούν να συμπληρώσουν μόνο στελέχη που έχουν τη δυνατότητα να οργανώσουν συλλογικές δράσεις, όπως είναι η ενεργοποίηση της συμμετοχής εργαζομένων/μελών, βάσει του ρόλου και της ιδιότητάς τους (για παράδειγμα, Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού, Διευθυντής Marketing, Πρόεδρος ή Γραμματέας Συλλόγου κ.λπ.).

Εταιρείες και Επιχειρήσεις που θα ήθελαν να συνδέσουν τη CSR πολιτική τους με την ενημέρωση γύρω από τη δωρεά και μεταμόσχευση οργάνων, Μέσα Ενημέρωσης, Φορείς, Ιδιωτικοί ή Δημόσιοι Οργανισμοί, Σύλλογοι με κοινωνικό έργο μπορούν τώρα να συμμετάσχουν στα Organmeetings, εκεί όπου η γνώση και η ενημέρωση συναντούν τη δεύτερη ευκαιρία στη ζωή.

Η κινητήρια δύναμη που ενεργοποιεί τα Organmeetings δεν είναι άλλη από την ανάδειξη της σπουδαιότητας που έχει η σωστή εκπαίδευση και ενημέρωση για το εξαιρετικά κρίσιμο ζήτημα των μεταμοσχεύσεων και της δωρεάς οργάνων. Ένα θέμα που μας αφορά άμεσα όλες και όλους. Για αυτό τον σκοπό δημιουργήθηκε παράλληλα ο πρώτος οδηγός στην Ελλάδα για τη δωρεά και τη μεταμόσχευση οργάνων, τον οποίο μπορείτε να «ξεφυλλίσετε» μέσω του σχετικού link.

Η πρωτοβουλία αυτή αντικατοπτρίζει τη δέσμευση του Ιδρύματος Ωνάση και του Ελληνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων στην προώθηση της ευαισθητοποίησης και της σωστής πληροφόρησης για τη δωρεά οργάνων και τις μεταμοσχεύσεις, που αποτελούν το θαύμα της ιατρικής, σώζοντας χιλιάδες ζωές παγκοσμίως και δίνοντας παράλληλα ελπίδα σε συνανθρώπους μας με μη αναστρέψιμη ανεπάρκεια οργάνων.

 

Πολύτιμοι κρίκοι στην αλυσίδα ζωής

Η συμμετοχή σειράς οργανισμών και επιχειρήσεων στο πρόγραμμα Organmeetings πιστοποιεί την προσήλωσή τους στις αρχές και τις αξίες της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και τη βούλησή τους να συμβάλουν στην ενίσχυση της δημόσιας υγείας. Προχωρώντας στην έγκυρη και επιστημονικά τεκμηριωμένη ενημέρωση των ανθρώπων τους για τις μεταμοσχεύσεις και τη δωρεά οργάνων, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς γίνονται πολύτιμοι κρίκοι της αλυσίδας ζωής που δημιουργείται, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι για αυτούς, πέρα από την αμιγώς επιχειρηματική και οικονομική τους δράση, έχει ιδιαίτερη αξία και βαρύτητα η ανιδιοτελής κοινωνική προσφορά. 

Οι εταιρείες, οι φορείς κ.λπ., που συμμετέχουν στα Organmeetings, πιστοποιούνται από τον Ελληνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, περιλαμβάνονται στην επίσημη λίστα των υποστηρικτών και συμμάχων αυτής της εκστρατείας ενημέρωσης, ενώ τους αποστέλλονται και αναμνηστικά για να τα μοιραστούν με όσους έχουν παρακολουθήσει το πρόγραμμα. Η πιστοποίηση έχει διάρκεια 2 χρόνια.

Τους πολύτιμους κρίκους για το 2023/2024 μπορείτε να τους βρείτε εδώ. Τους ευχαριστούμε θερμά και ελπίζουμε να συνεχίσουν και στο μέλλον να στηρίζουν τη μεγάλη εθνική προσπάθεια για ανάπτυξη της δωρεάς οργάνων στην Ελλάδα. Για να έχουμε όλοι μας το δικαίωμα σε μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε την αξία της δωρεάς οργάνων. Δεν είναι μόνο πράξη αλληλεγγύης για τον συνάνθρωπό μας, είναι κυρίως στάση ζωής που, αν την υιοθετήσουμε όλοι, τότε το όφελος θα επιστρέψει σε εμάς, στους συγγενείς μας και στα οικεία μας πρόσωπα.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση σχετικά με το πρόγραμμα ,μπορείτε να απευθυνθείτε στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., με την ένδειξη Organmeetings.

 
 

Τα Organmeetings είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα, που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της Εθνικής Πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει και υλοποιεί το Ίδρυμα Ωνάση για τη δωρεά οργάνων και τις μεταμοσχεύσεις, με την επιστημονική καθοδήγηση του Ελληνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (Ε.Ο.Μ.) και τη συνεργασία του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου (Ω.Κ.Κ.).

 

 ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ

ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

 
 
ONASSIS

Τελευταία Νέα



ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τηλέφωνο: +30 26510 25324 | Φαξ: +30 26510 32907 | Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Γ. Παπανδρέου 2 Κτίριο Β, ΤΚ 45 444, Ιωάννινα
Ώρες Λειτουργίας Δευ-Παρ: 09:00-15:00 (Τετ: 18.00-20.00)
Για θεώρηση γνησίου υπογραφής, ΑΥΣΤΗΡΑ, καθημερινα 10:00-12:00
Ώρες Λειτουργίας για Ιατρούς: Καθημερινά 10:00-14:00 κατόπιν ραντεβού


Copyright © 2022 Ιατρικός Σύλλογος Ιωαννίνων (ΙΣΙ). Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Powered by NICMEDIA

Back to Top