1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Η ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΤΟΑΝΟΣΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ

Η  ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΤΟΑΝΟΣΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με στόχο την ενημέρωση της κοινής γνώμης γύρω από τα αυτοάνοσα νοσήματα την τρίτη κατά σειρά αιτία θνησιμότητας παγκοσμίως.
Στις 10 /6/2016 θα διοργανωθεί ημερίδα στην αίθουσα Αρχιεπισκόπου Σπυριδώνος  για τα αυτοάνοσα νοσήματα σε συνεργασία με το  Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και την Ιατρική σχολή, την Περιφερεια Ηπειρου τον Δήμο Ιωαννιτών την Μητροπολη παρουσία του Σεβασμιωτατου Μητροπολίτη Μαξιμου  και θα υποστηριχτεί από την πολιτική ηγεσία του τόπου. Η συγκεκριμένη ημερίδα θα καλυφθεί από τον ραδιοφωνικό σταθμό ΑΛΦΑ 989 και από τον τοπικό και αθηναϊκό τύπο και τα ΜΜΕ.
θά ήταν μεγάλη μας τιμή αν η αξιοτιμη Προεδρος του Ιατρικου Συλλογου   έιχε τη δυνατοτητα να παρευρεθει και εφοσον το επιθυμεί να απευθύνει χαιρετισμό 
 
 
 
Λιγα λόγια για εμας
 
Ασθένειες όπως η Λεύκη, η ψωρίαση η σκλήρυνση κατά πλάκας η νόσος του Crohn, η ρευματοειδής αρθρίτιδα και άλλες 150 ασθένειες απασχολούν έναν στους τρεις Ευρωπαίους πολίτες και η ΜΑΧΗ μέσω του σαιτ της
 
 
(Είναι υπό αναβάθμιση και θα είναι σε 6 Ευρωπαϊκές Γλώσσες)
 
αλλά και με σειρά ημερίδων 
 
 
που διοργανώνουμε ανά την Ελλάδα στοχεύουμε στην ενημέρωση και της περιφέρειας .
 
Ο απώτερος σκοπός είναι η δημιουργία Ευρωπαϊκού Φορέα, στήριξης ενημέρωσης, και αντιμετώπισης των αυτοάνοσων νοσημάτων. Επιπλέον σκοπός του σωματείου είναι η δημιουργία Ιδιωτικής κλινικής που θα παρέχει εξειδίκευση, έρευνα, μελέτη και ιατρική πρόοδο σε αυτές τις 153 ασθένειες. Το σωματείο θα παρέχει δωρεάν εξετάσεις ή εξετάσεις με μειωμένες τιμές σαν προσφορά στις ευπαθείς ομάδες αλλά και σε όλους που φέρουν κάποιες από τις 153 ασθένειες. Οι εξετάσεις αυτές, θα παρέχονται δωρεάν ή σε μειωμένες τιμές πάντα σε συνεργασία με τις ενδιαφερόμενες ιατρικές εταιρείες, ή τους ενδιαφερόμενους γιατρούς. Η δημιουργία μιας Τράπεζας φαρμάκων θα έχει σα σκοπό την ΔΩΡΕΑΝ διάθεση φάρμακων σε άπορες οικογένειες, σε ευπαθείς ομάδες και σε ανθρώπους που χρήζουν βοήθεια. Σε συνεργασία πάντα με Φαρμακευτικές εταιρείες που θα συνδράμουν στο έργο αυτό με την συνεισφορά τους σε φάρμακα. Ήδη υπάρχει Τράπεζα Αίματος που δημιουργήθηκε αρχικά στο Λαϊκό Νοσοκομείο Αττικής, όπου έχουν πραγματοποιηθεί σειρές αιμοδοσίας από το ευρύ κοινό και προορίζονται για την άμεση υποστήριξη συμπολιτών με αυτοάνοσο. Επίσης δύναται η αποστολή κινητής μονάδας από το Λαϊκό Νοσοκομείο για την διευκόλυνση των συνανθρώπων μας. Επιπλέον μια γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης πρόκειται να υλοποιηθεί το επόμενο διάστημα.
Απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και μας αφορά όλους μας. Με την δημιουργία των κεντρικών γραφείων στην οδό Λεωφ. Λαυρίου 13, Γλυκά Νερά Αττικής, είχε σαν αποτέλεσμα την άρτια οργάνωση και λειτουργία της συλλογικής ομάδας για την επίτευξη των στόχων της ΜΑΧΗΣ. Επίσης η δημιουργία τηλεοπτικής εκπομπής είναι στα άμεσα σχέδια του σωματείου για την σωστή ενημέρωση του πολίτη και το έργο της ΜΑΧΗΣ για την ενίσχυση και υποστήριξη του έργου αυτού.
Προηγούμενες δράσεις της ΜΑΧΗΣ:
·         Στο Υπουργείο Τύπου στις 03/10/2014. Εκλεκτοί εκπρόσωποι του επιστημονικού και πολιτικού κόσμου αλλά και του χώρου των Μέσων ενημέρωσης, απεύθυναν λόγο. Διαφώτισαν το θέμα των αυτοάνοσων νοσημάτων, προσφέροντας γνώση, ενημέρωση αλλά και την αυτοπεποίθηση που ήταν αναγκαία στον αγώνα της ΜΑΧΗΣ.
Συγκεκριμένα:
Κα. Τάνια Ιακωβίδου – Βουλευτής Β’ Αθηνών
Κα. Νατάσσα Ράγιου – Δημοσιογράφος/Πολιτικός
Κος. Ανδρέας Κατσάμπας – Καθηγητής Δερματολογίας
Κος. Γεράσιμος Μάντζαρης – Γαστρεντερολόγος
Κος. Θωμάς Θωμαιδης – Νευρολόγος
Κος. Δημήτρης Κασίμος – Ρευματολόγος Γενικός Αρχίατρος 401
Κα. Ελισάβετ Πατσούρα – Οφθαλμίατρος
Κα. Ευανθία Διαμαντή – Καθηγήτρια Ενδοκρινολογίας
Κος. Γεράσιμος Πάγκαλης – Καθηγητής Αιματολογίας
Κα. Κατερίνα Συγγελή – Ψυχοθεραπεύτρια
Κος. Μανώλης Μυτάρας – Δικηγόρος
Εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας
Εκπρόσωπος Περιφέρειας Αττικής
 
·         Συναυλία που έλαβε χώρα στην ‘Αρχιτεκτονική’ και υποστηρικτής ο κος. Βασίλης Παπακωνσταντίνου.
·         Δημόσια συνέντευξη από τον ηθοποιό κο. Χρανιώτη Γιώργοhttps://youtu.be/1SxcYlmY5eQ
·         Δημόσια συνέντευξη από την Δημοσιογράφο & Πολιτικό κα. Νατάσσα Ράγιουhttps://youtu.be/li3oiruRxWI
 
 
 Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων 
Με εκτίμηση,
Έλλη Σπυροπούλου,
Πρόεδρος ΑΜΚΕ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΤΟΑΝΟΣΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ
Τηλ.6942225683

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 175 επισκέπτες και κανένα μέλος

Π.Ι.Σ. Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος

Ενημερωθείτε με τα τελευταία νέα του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου
Μετάβαση στην ιστοσελίδα

Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου

opadΕπισκεφτείτε τον ιστοχώρο του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ)
Μετάβαση στην ιστοσελίδα...

Υγεία ΝΕΤ Δικτυακή Πύλη για την Υγεία

Διαρκής ενημέρωση για τις εξελίξεις στην Υγεία
Μετάβαση στην ιστοσελίδα...

Θέσεις Ιατρών από το proslipsis.gr

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες θέσεις Ιατρών από την ιστοσελίδα proslipsis.gr
Μετάβαση στην ιστοσελίδα...