Τηλέφωνο: +30 26510 25324 | Φαξ: +30 26510 32907 | Email: info@isioanninon.gr
Γ. Παπανδρέου 2 Κτίριο Β, ΤΚ 45 444, Ιωάννινα
Ώρες Λειτουργίας
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00 - 15:00 ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 18:00-20:00
ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ 10:00-14:00 ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 18:00-20:00
ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΘΕΩΡΗΣΗ ΓΝΗΣΙΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 10:00-12:00

Ινστιτούτο Prolepsis - Newsletter Δεκέμβριος 2021

29 Δεκεμβρίου 2021
prolepsis 01


Newsletter
Δεκέμβριος 2021

Καμπάνια Προώθησης Εμβολιασμού Κατά της COVID-19

To Ινστιτούτο Prolepsis σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Stanford πραγματοποιεί από την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου πανελλαδική καμπάνια στο Facebook για την προώθηση του εμβολιασμού κατά της COVID-19. Έως σήμερα, το υλικό της καμπάνιας (43 βίντεο, 15 εικαστικά) έχει προβληθεί συνολικά 89.715.957 φορές σε 4.138.505 χρήστες του Facebook. Τα μηνύματα τονίζουν τη σημασία του εμβολιασμού, στοχεύοντας κατά κύριο λόγο σε ομάδες του πληθυμού με χαμηλά ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης.

Στην καμπάνια συμμετέχουν εθελοντικά γιατροί, νοσηλευτές, καθηγητές Πανεπιστημίου, δημοσιογράφοι, ηθοποιοί, φαρμακοποιοί, αθλητές, εκπρόσωποι της Εκκλησίας και θρησκευτικών κοινοτήτων, και διαμεσολαβητής Ρομά. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ: https://bit.ly/2ZJiL3K 

 
prolepsis 03

Το «ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα» στηρίζει για δεύτερη χρονιά το πρόγραμμα Φιλία σε κάθε Ηλικία 

Ευχαριστούμε από την καρδιά μας το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα για την εμπιστοσύνη και την απόφαση να υποστηρίξει την πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Prolepsis - Φιλία σε κάθε Ηλικία - για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. 

Χάρη στην πολύτιμη στήριξη του ΤΙΜΑ Κοινωφελούς Ιδρύματος, που διακρίνεται για την προσφορά του στα άτομα Τρίτης Ηλικίας, το πρόγραμμα Φιλία σε κάθε Ηλικία έγινε πραγματικότητα το 2020. Μέσα από το πρόγραμμα, στεκόμαστε δίπλα σε ηλικιωμένους συνανθρώπους μας που ζουν μόνοι τους, μακριά από τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο του ΤΙΜΑ Κοινωφελούς Ιδρύματος μπορείτε να βρείτε εδώ.

Αναλυτική ενημέρωση για το πρόγραμμα Φιλία σε κάθε Ηλικία και τους τρόπους συμμετοχής στην ιστοσελίδα: filiasekatheilikia.gr

 
prolepsis 04

Για 11η συνεχόμενη σχολική χρονιά κοντά στους μαθητές με το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ επέστρεψε τον Οκτώβριο στα θρανία. Ακολουθώντας αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα και τηρώντας όλες τις προδιαγραφές για τη σωστή διαχείριση των γευμάτων, το Ινστιτούτο Prolepsis προσφέρει υγιεινά γεύματα σε μαθητές ευπαθών περιοχών και προάγει μέσα από το Πρόγραμμα υγιεινές διατροφικές συνήθειες. Το Πρόγραμμα υλοποιείται για ενδέκατη σχολική χρονιά σε σχολεία της Αττικής, της Στερεάς Ελλάδας, της Θράκης, της Θεσσαλονίκης και της Ημαθίας, υποστηρίζοντας συνολικά 4.777 μαθητές από 117 σχολεία της χώρας. Διαβάστε περισσότερα εδώ.
 
prolepsis 05

Κύκλος διαδικτυακών μαθημάτων
«Υγεία και Θρησκεία»

Ο Ομότιμος Καθηγητής της Χειρουργικής Δημήτρης Λινός επιμελείται και συντονίζει τον νέο κύκλο διαδικτυακών μαθημάτων «Υγεία και Θρησκεία» που διοργανώνει το Ινστιτούτο Prolepsis. Σκοπός των μαθημάτων είναι να ενημερωθούν οι φοιτητές της Ιατρικής, οι λειτουργοί της Υγείας, αλλά και οποιοσδήποτε άλλος ενδιαφέρεται για τον θεραπευτικό ρόλο που μπορεί να παίξει η θρησκευτικότητα στην υγεία. Συμμετέχουν Καθηγητές της Ιατρικής και άλλων Σχολών από τα Πανεπιστήμια Harvard, Johns Hopkins, Yale, Duke, ΕΚΠΑ αλλά και γνωστοί Έλληνες γιατροί, θεολόγοι και συγγραφείς.

Ο κύκλος των μαθημάτων διοργανώνεται σε συνεργασία με την Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος και τελεί υπό την Αιγίδα της Ιατρικής Σχολής Αθηνών. Ενημερωθείτε για την πρωτοβουλία και παρακολουθήστε ζωντανά τις ομιλίες εδώ.

 
prolepsis 06

Το Ινστιτούτο Prolepsis συμμετέχει στο νέο πρόγραμμα του GIVEMED σε συνεργασία με τη UNICEF

To Ινστιτούτο Prolepsis συμμετέχει ως Επιστημονικός συνεργάτης στο νέο πρόγραμμα που υλοποιεί το GIVEMED σε συνεργασία με τη UNICEF, έχοντας αναλάβει την ανάπτυξη εκπαιδευτικού υλικού για παιδιά σχετικά με τα φάρμακα και τα εμβόλια.

Παράλληλα, η ομάδα του Ινστιτούτου Prolepsis θα υλοποιήσει επιμορφώσεις και θα συμβάλλει στον σχεδιασμό δραστηριοτήτων βιωματικού χαρακτήρα και άλλων ψηφιακών δραστηριοτήτων για εκπαιδευτικούς, μαθητές και παιδιά. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

 
prolepsis 07

CANCERLESS: ένα πρόγραμμα για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση καρκίνου στον πληθυσμό των αστέγων

H πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου μέσα από καινοτόμες λύσεις που βελτιώνουν την πρόσβαση των αστέγων σε δημόσιες δομές υγείας αποτελούν το αντικείμενο του νέου ευρωπαϊκού προγράμματος CANCERLESS, στο οποίο συμμετέχει το Ινστιτούτο Prolepsis. 

Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Horizon 2020 της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη συμμετοχή οργανισμών από 6 χώρες και αποσκοπεί στη διασφάλιση ίσων δικαιωμάτων στην υγεία και ίσων ευκαιριών πρόσβασης σε υπηρεσίες πρόληψης και θεραπείας. Διαβάστε περισσότερα εδώ

 
prolepsis 08

ProWell: Για την προώθηση της ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων κατά τη διάρκεια και μετά από κρίσεις δημόσιας υγείας

Το Ινστιτούτο Prolepsis συμμετέχει ως εταίρος στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ProWell, το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα ERASMUS+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και στοχεύει στη βελτίωση των ικανοτήτων των εκπαιδευτικών για την προώθηση της ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων κατά τη διάρκεια και μετά από κρίσεις δημόσιας υγείας.

Χρησιμοποιώντας καινοτόμα μέσα διδασκαλίας και μάθησης και με τη βοήθεια της ψηφιακής τεχνολογίας, το πρόγραμμα ProWell στοχεύει στο να παρέχει τις απαραίτητες γνώσεις σε εκπαιδευτικούς και σε άλλους επαγγελματίες που εμπλέκονται με παιδιά (π.χ. προπονητές, δάσκαλοι/ες χορού, σχολικοί νοσηλευτές), προκειμένου να είναι σε θέση να στηρίξουν τα παιδιά και τους εφήβους σε επίπεδο ψυχικής υγείας. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα ProWell μπορείτε να βρείτε εδώ.

 
prolepsis 09

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα RECHANCE: Ανάπτυξη γνώσεων και δεξιοτήτων για πρώην κρατούμενους

Η εκπαίδευση και η ανάπτυξη απαραίτητων εφοδίων για την κοινωνική ένταξη πρώην κρατουμένων είναι οι κεντρικοί στόχοι του ευρωπαϊκού προγράμματος RECHANCE, στο οποίο συμμετέχει το Ινστιτούτο Prolepsis. Πρόκειται για ένα καινοτόμο πρόγραμμα, το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα ERASMUS+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη συμμετοχή οργανισμών από 6 χώρες. 

Στο πλαίσιο του RECHANCE θα αναπτυχθούν γνώσεις και δεξιότητες που είναι απαραίτητες σε επίπεδο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικής συμμετοχής των πρώην φυλακισμένων, θα ενισχυθεί η διαδικασία επανένταξης, καθώς και η ενδυνάμωσή τους στο πεδίο της κοινωνικής αλληλεπίδρασης. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

 
prolepsis 10

Φιλία σε κάθε Ηλικία: Το Ινστιτούτο Prolepsis στο Παρίσι για το σεμινάριο του οργανισμού Les Petits Frères des Pauvres 

Το Ινστιτούτο Prolepsis, μέλος του διεθνούς δικτύου Petits Freres des Pauvres (PFP) συμμετείχε στο σεμινάριο που διοργάνωσε το δίκτυο στις 7-10 Οκτωβρίου 2021 στο Παρίσι. Στο σεμινάριο με θέμα "Εθελοντική δέσμευση για την καταπολέμηση της μοναξιάς και της κοινωνικής απομόνωσης στην Τρίτη Ηλικία" συμμετείχαν εργαζόμενοι και εθελοντές από οργανισμούς ανά την Ευρώπη που ανήκουν στην δίκτυο του οργανισμού PFP και εφαρμόζουν ενεργά προγράμματα για την καταπολέμηση της Μοναξιάς και της Κοινωνικής Απομόνωσης των ατόμων Τρίτης Ηλικίας. Περισσότερες πληροφορίες εδώ
 
 
prolepsis 11
Ινστιτούτο Prolepsis
Φραγκοκκλησιάς 7, 151 25, Μαρούσι
T : +30 210 6255700   |   F : +30 210 6106810

Τελευταία Νέα



ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τηλέφωνο: +30 26510 25324 | Φαξ: +30 26510 32907 | Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Γ. Παπανδρέου 2 Κτίριο Β, ΤΚ 45 444, Ιωάννινα
Ώρες Λειτουργίας Δευ-Παρ: 09:00-15:00 (Τετ: 18.00-20.00)
Για θεώρηση γνησίου υπογραφής, ΑΥΣΤΗΡΑ, καθημερινα 10:00-12:00
Ώρες Λειτουργίας για Ιατρούς: Καθημερινά 10:00-14:00 κατόπιν ραντεβού


Copyright © 2022 Ιατρικός Σύλλογος Ιωαννίνων (ΙΣΙ). Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Powered by NICMEDIA

Back to Top