Τηλέφωνο: +30 26510 25324 | Φαξ: +30 26510 32907 | Email: info@isioanninon.gr
Γ. Παπανδρέου 2 Κτίριο Β, ΤΚ 45 444, Ιωάννινα
Ώρες Λειτουργίας
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00 - 15:00 ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 18:00-20:00
ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ 10:00-14:00 ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 18:00-20:00
ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΘΕΩΡΗΣΗ ΓΝΗΣΙΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 10:00-12:00

Μήνυμα Προέδρου

Μήνυμα της Προέδρου του Ι.Σ.Ι.
Ιωάννινα, 4 Ιανουαρίου 2012

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Με χαρά επικοινωνώ μαζί σας από το νέο site του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων.

Πρώτα θα ήθελα να ευχηθώ “Καλή Χρονιά”, “Χρόνια Πολλά”, Υγεία, και Δύναμη σε όλους σας προσωπικά και στις οικογένειές σας για το νέο έτος.

Η χρονιά που πέρασε ήταν σκληρή τόσο για τους πολίτες-ασθενείς, όσο και για όλους ανεξαίρετα τους λειτουργούς της υγείας. Η εφαρμογή πρωτόγνωρων, ιδιαίτερα σκληρών μέτρων για την Ελλάδα, οδήγησε σε δραστική μείωση των δαπανών για την υγεία και μια άκριτη και χωρίς όρια υποτίμηση της προσφοράς του γιατρού όλων των βαθμίδων. Οι δομές της υγείας αποδυναμώθηκαν. Το ΕΣΥ απαξιώθηκε και έγινε ολοφάνερη η προσπάθεια για σύνθλιψη και εξόντωση των αυτοαπασχολούμενων γιατρών της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Φόβος και αβεβαιότητα για το αύριο, οργή και την αγανάκτηση μας διακατέχουν για όλα όσα συνέβησαν σε μας, στις οικογένειές μας και στην πατρίδα. Όλοι προσπαθούμε εναγωνίως να αποκρυπτογραφήσουμε ποιο θα είναι το μέλλον το δικό μας και των νεοτέρων.

Το 2012 που μόλις ανέτειλε, θα είναι κρίσιμο έτος, διότι  σε όλες τις βαθμίδες και τις δομές του συστήματος υγείας  επιχειρούνται εκ βάθρων αλλαγές  που δεν έχουν ως  κίνητρο την βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας, αλλά κυρίως την σημαντική περικοπή δαπανών. Όλοι μαζί με σκληρή δουλειά, μεθοδικότητα και υπευθυνότητα, οφείλουμε να προσπαθήσουμε να ξεπεράσουμε κάθε δυσκολία και να εξασφαλίσουμε  για το χώρο της υγείας όλα τα εχέγγυα που είναι απαραίτητα για ένα δημόσιο, υψηλού επιπέδου, δωρεάν σύστημα υγείας για όλους ανεξαίρετα τους πολίτες.

Με την ανατολή του νέου έτους την εξαγγελία και την έναρξη λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ, ένας καταιγισμός απεργιακών κινητοποιήσεων από τους γιατρούς όλων των κατηγοριών έλαβε χώρα, ως διαμαρτυρία για την πρόχειρη και αποσπασματική λειτουργία αυτού του θνησιγενούς νέου οργανισμού.

Ανυποχώρητες διεκδικήσεις μας πρέπει να είναι η ελεύθερη πρόσβαση όλων των ασφαλισμένων, όλων των ταμείων  στο σύστημα υγείας,  η βελτίωση του συστήματος ηλεκτρονικής  συνταγογράφησης και παραγγελίας παρακλινικών εξετάσεων. Επίσης, η διεκδίκηση των οφειλομένων από την πολιτεία πρέπει να γίνει με κάθε πρόσφορο μέσο.

Πρέπει να απαιτήσουμε από την πολιτεία σεβασμό και βελτίωση της κλαδικής σύμβασης των γιατρών του ΕΣΥ και όχι την κατάργηση της, όπως επίσης και διατήρηση του ειδικού μισθολογίου των γιατρών του ΕΣΥ, οι οποίοι μέχρι τώρα υπέστησαν σημαντικές περικοπές στις ήδη χαμηλές αποδοχές τους.
Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αποδεχθούμε την μείωση των απαραιτήτων κονδυλίων για ασφαλείς εφημερίες σε κάθε μονάδα και την κατάργηση ή τη συγχώνευση κλινών, τμημάτων, κλινικών και εργαστηρίων που ήδη λειτουργούν στηριζόμενα στην αυταπάρνηση των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού που τα στελεχώνουν.  

Πρέπει επίσης να συμπαρασταθούμε στους συναδέλφους μας του ΙΚΑ που διεκδικούν θεσμικές βελτιώσεις στις εργασιακές τους σχέσεις.

Επιπλέον, πρέπει να ενσκήψουμε όλοι με ιδιαίτερη προσοχή στα θέματα που απασχολούν τους νεότερους γιατρούς και να αποδοθούμε σε  τίμιο και ειλικρινή διάλογο για τον τρόπο της ειδίκευσης τους, την ποιότητα της εκπαίδευσής τους και την επαγγελματική τους προοπτική.

Το σημαντικότερο όμως είναι να μην επιτρέψουμε να υπάρξει ασύδοτη, κατ΄όνομα μόνο «απελευθέρωση» του ιατρικού επαγγέλματος που θα εξασθενήσει τις  δομές του δημόσιου συστήματος υγείας και θα τις αποδώσει βορά στα οργανωμένα κερδοσκοπικά συμφέροντα.  

Αγαπητοί Συνάδελφοι, πρέπει όλοι μαζί ενωμένοι, με αλληλεγγύη για τους ασθενέστερους να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε κοινωνικές συμμαχίες ώστε  να επιτύχουμε τους στόχους μας και να αποτρέψουμε τον αφανισμό και την εξαθλίωση του έλληνα γιατρού, εξασφαλίζοντας παράλληλα υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας για τους Έλληνες πολίτες.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Σταυρούλα Τσιάρα
Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τηλέφωνο: +30 26510 25324 | Φαξ: +30 26510 32907 | Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Γ. Παπανδρέου 2 Κτίριο Β, ΤΚ 45 444, Ιωάννινα
Ώρες Λειτουργίας Δευ-Παρ: 09:00-15:00 (Τετ: 18.00-20.00)
Για θεώρηση γνησίου υπογραφής, ΑΥΣΤΗΡΑ, καθημερινα 10:00-12:00
Ώρες Λειτουργίας για Ιατρούς: Καθημερινά 10:00-14:00 κατόπιν ραντεβού


Copyright © 2022 Ιατρικός Σύλλογος Ιωαννίνων (ΙΣΙ). Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Powered by NICMEDIA

Back to Top